Дни преди вота между двамата се развихри разгорещен спор

Дни преди вота се развихри разгорещен спор между един от кандидатите за президент Веселин Марешки и социолога Юлий Павлов. Спорът завърши с един облог.

По темата

Според последното проучване на Центъра за анализи и маркетинг, проведено в периода от 15-и до 22-ри  октомври и финансирано от центъра, Марешки ще получи вотът само на 4,2% от избирателите. „Аз съм сигурен, че това е измамно. Аз  съм между първите двама на балотажа, а въпросът е кой ще бъде на балотажа срещу мен”, заяви преди дни Веселин Марешки в студиото на „Здравей, България”.

Той поиска от социолога Юлий Павлов да се включи в облог дали резултатът, който ще получи на първия тур, ще е същият като прогнозирания.

Облогът се прие. С условие. „Ако Марешки се класира на балотаж, както той твърди, аз ще призная, че не разбирам от социология и ще се откажа от нея. Ако Марешки обаче не се класира на балотажа, той трябва да се откаже от политиката и бъде така добър и да спре да коментира неща, от които не разбира”, заяви Юлий Павлов и уточни:

„Готов съм да заложа и то в съотношение 10:1, а именно 1000 лева срещу сто лева, от Веселин Марешки”. Залогът прие и кандидата, но с друго условие – не място на балотажа, а по-висок резултат от този, получен в проучването.

„Можем да сложим някакъв процент на грешка и гласовете за Марешки да достигнат 7%, но той не може да мечтае за балотаж. Първите трима са ясно определени фаворити. Той дори до трето място не може да стигне”, коментира Юлий Павлов.