Прокуратурата търси кой е направил записите

Скандалът „Яневагейт” отново се развихря. За пореден път румяна ченалова беше извикана на разпит, след като прокуратурата възобнови проверката си по случая.

„Нещата ще са такива – страх, разследвания, сплашване – прокуратурата в България е по-страшна от времето на комунизма”, заяви Румяна Ченалова.

Ченалова: Очаквам да ми повдигнат обвинения

Заключението си Румяна Ченалова прави веднага след поредния разпит по поредната проверка на „Яневагейт”. Въпросът отново е кой – кой е направил записите на Владимира Янева, Румяна Ченалова и адвокат Момчил Мондешки.

Версиите на участниците кой е авторът на записите се разминаха. Според адвокат Момчил Мондешки съдържанието е измислица и тримата съзнателно участвали в активно мероприятие с цел изнудване на висши политици. Записите правила лично Ченалова. Тя отрича.

Прокуратурата възобнови разследването на „Яневагейт"

„Ако можех да кажа, щях да кажа ето този ги записа. Разпитваха ме за децата дали ходят в чужбина и дали те осъществяват контакт с „Биволите”. Това е форма на заплаха. Издържах на толкова неща, но когато на децата ми се посегне”, споделя още Румяна Ченалова.

Владимира Янева също е била разпитана, ден след като се срещна с медиите в съда, по време на друго дело срещу нея. Как е отговорила на въпроса кой е направил записите и истина ли е съдържанието – не знаем.

„Мисля, че да създавам в днешния ден сензации няма смисъл”, коментира Владимира Янева.

Повече по темата гледайте във видеото.