Изводът е на правителствената комисия в Боливия

Пилотът на разбилия се самолет, с който бразилският футболен отбор "Шапекоенсе" летеше за мач в Колумбия, е виновен за катастрофата в края на ноември. Изводът е на правителствената комисия в Боливия, разследваща инцидента, пише ТАСС. 

По темата

Самолетът падна на 29 ноември със 77 души на борда в местността Ел Гордо. 19 от 22 играчи на клуба загинаха. При катастрофата оцеляха шестима души.

По-късно стана известно, че в Боливия е арестуван генералният директор на авиокомпанията, собственик на самолета Густаво Варгас. След това бе съобщено, че пилотът Мигел Кирога не е имал необходимата квалификация и не е имал необходимия минимум летателни часове. Кирога загина в катастрофата.

Според разследването самолетът на авиокомпанията "Ламия" е паднал заради липса на гориво. В Боливия бяха задържани и служители в местната компания.

Освен футболисти, загинаха и треньори и сътрудници на клуба, както и журналисти. Отборът трябваше да играе мач с колумбийския "Атлетико Насионал". По-късно бе решено бразилският тим да бъде признат за победител в надпреварата за Южноамериканската купа за 2016 г.