ИДИЛ пое отговорност за нападението

По темата

Ново видео показва момента, в който нападателят влиза в клуба в Истанбул, стреляйки по пешеходци и преминаващите автомобили.

Видеото е от една от охранителните камери на клуба и се вижда как нападателят стреля с автомат "Калашников".

Терористичната групировка ИДИЛ пое отговорност за нападението в нощния клуб „Рейна” и разстреля 39 души, 16 от които чужденци.След стрелбата в заведението, нападателят е сменил дрехите си и така незабелязано е успял да избяга от местопрестъплението.

Нападателят може да е гражданин на Киргизстан или Узбекистан, съобщи турски телевизионен канал, като се позова на полицията. Властите разпространиха негови снимки.

ВИЖТЕ ГИ ТУК 

Мъжът е бил облечен с палто и панталони. Носил е едни дрехи вътре, а след това се е преоблякъл, за да излезе, посочиха местните власти.

Във връзка с кървавото нападение вече са арестувани няколко души. 

А Истанбул бавно се възстановява след ужаса. Квартал "Ортакьой" е притихнал необичайно през новата година. Единствените, които могат да бъдат видени са тежковъоръжените полицаи по улиците. Дори на пазара е пусто. Ахмед не е сигурен за работата си.  

Според пресата тук  турската полиция и разузнавателни служби получили данни, че нападателят е свързан със същата клетка, която през юни извърши троен самоубийствен атентат на международното летище, погубил 47 души.