Димитров има всички необходими трикове в ръката си, коментира Дани Валверду

Григор Димитров има всички шансове да спечели титлата на Откритото първенство на Австралия. Това е мнението на човека, който най-добре го познава и следи изявите му в последните месеци - треньора Дани Валверду, съобщава Gong.bg. 

СНИМКИ ОТ МАЧА НА ГРИШО С ДАВИД ГОФЕН ВИЖТЕ ТУК

По темата

Той даде обширно интервю пред изданието TDG в Швейцария, където живее от доста време. Според него самият българин го кара да работят отвъд лимита на издръжливостта, за да преследва целите си и това впечатлява венецуелеца. 

"Всичко върви страхотно! Определено мисля, че Григор може да победи тук и да вземе титлата. Той има всички необходими трикове в ръкава си, за да го направи, въпреки че летвата е вдигната много високо", коментира Дани Валверду и добави:

"Вярвам в него изключително много. Той искаше промяна в живота си, промяна в начина, по който играе. Обратно на впечатлението, което някои хора имат за него, сърцето му тупти с тениса. Дори съм изненадан колко много".

СНИМКИ ОТ МАЧА НА ГРИГОР ДИМИТРОВ СРЕЩУ ДЕНИС ИСТОМИН ВИЖТЕ ТУК

"Изненадан съм и колко много може да понесе тялото му от натоварванията, на които го подлагам. И става въпрос за физическа и психологическа издръжливост. Той приема всяко едно предизвикателство. 

Досега повечето промени в професионалния му път са били продиктувани от щаба му, но последната е по негово желание. Той го искаше и моята работа като треньор е да му покажа какво е най-добре за него. Не ми е работа да се бъркам в личния му живот, но определено е пораснал изключително много", сподели Валверду пред изданието. 

КАКВИ ПАРИЧНИ НАГРАДИ ПОЛУЧАВАТ УЧАСТНИЦИТЕ В "AUSTRALIAN OPEN" ВИЖТЕ ТУК

В петък сутринта българско време Григор Димитров ще излезе срещу Рафаел Надал в битка за място на финала на Откритото първенство на Австралия. Следете мача НА ЖИВО на Gong.bg

През февруари Григор ще играе и пред българска публика. Той ще участва на тенис турнира в София. "Garanti Koza Sofia Open 2017" ще се проведе в периода 5 - 12 февруари в зала „Арена Армеец”. Сайтът gong.bg е медиен партньор на събитието. 

Освен Давид Гофен, на турнира българската публика ще може да види и Доминик Тийм, който загуби на осминафинал в Мелбърн именно от Давид Гофен. Сред звездите, които ще дойдат в София, са и Роберто Баутиста Агут и сърбинът Виктор Троицки. Жребият ще се тегли на 4 февруари, събота, в 15.00 ч. Наградният фонд на турнира е почти 500 000 евро. Победителят ще добави към актива си и 250 точки.