„Такива проблеми са съществували и преди", заяви той

„Добрата новина е, че на срещата премиерът Бойко Борисов се ангажира да има законодателни промени и заяви, че реформата в правосъдието не е свършила”, каза в предаването „Събуди се” Лозан Панов, председател на ВКС.

По темата

По думите му политиците се борят за това, реформата да има някакво авторство и някой да застане зад нея. „Една реформа няма как да има авторство, тя е за цялото общество”, добави Панов.

На въпрос какво според него е дълбочинна съдебна реформа председателят на ВКС отговори, че това означава не само разделянето на Висшия съдебен съвет, но и по начин, които да осигури възможност в двете колегии магистратите да имат мнозинство.

„Друга важна тема е отговорността на главния прокурор. Не става ясно как ще се реализира наказателна отговорност от него и кой орган ще разследва отговорността му”, заяви още Панов.

Попитан има ли да дели нещо с главния прокурор Сотир Цацаров, Панов отговори, че това не е личностен проблем. „Такива проблеми са съществували и между предходни председатели на Върховния съд и главния прокурор. Този проблем ще остане и след нас, ако няма решение”, категоричен беше той.

Цялото интервю гледайте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.