Бившият здравен министър д-р Андреева упрекна за случващото се институциите и политиците

Медиците от болница „Шейново” излязоха на символичен протест, за да се противопоставят на поредния случай на насилие.

„Реакция очакваме от всички, които могат да помогнат да се спре това безумно насилие в болниците. Цялата лекарска колегия седи зад нас. Получихме подкрепа от всички колеги. Насилието няма цвят и политическа окраска. Насилието е безумство”, каза директорът на болницата д-р Румен Велев.

По темата

Той сподели, че всички колеги на д-р Гагова са били изключително притеснени и в много стресово състояние.

„Ние сме лечебно заведение. Каквито и мерки да вземем, не можем да ограничим влизането на хора”, добави той.

„Моят упрек е към институциите и политиците. Те приемат това като поредната новина”, каза в студиото на „Здравей, България”д-р Таня Андреева, лекар в болницата и бивш министър на здравеопазването.

Тя сподели, че д-р Гагова е много отдаден лекар и е сигурна, че тя ще продължи да върши работата си по същия начин. „Ужасяващо е това, че човек, който има живо и здраво дете, благодари по този начин на лекар”, каза тя.

Пребитата лекарка е приета в ИСУЛ в безсъзнание, с тежки травми по лицето.

По думите на д-р Андреева бащата, който нападна колежката й, не е споделил за какво му е плацентата. „Отказ обаче не е имало, просто му е обяснено, че това може да се случи в следващ ден, след съответните процедури и подписване на съответните документи”, поясни тя.

Попитана дали е истина, че болниците въртят бизнес за милиони с плацентите бившият здравен министър  отговори, че за подобни случаи не е чувала и това са градски легенди. „Не съм имала никога сигнал, че с плацентите се търгува”, категорична беше тя.

„Аз мисля, че нашето общество е болно – от липсата на ценности и човечност, все по-малко сме хора и се държим добре един с друг”, каза тя.

Според нея проблемът идва от там, че няма никой осъден за побой над лекар. „Много наши колеги издават неверни експертизи. Прави ми впечатление, че престъпниците у нас са много болни хора”, каза д-р Андреева.

Повече по темата гледайте във видеото. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.