Десетки инциденти с камиони, минаващи през видинското село Скомля

Жители на видинско село масово напускат домовете си заради постоянните катастрофи на тирове в къщите им.

Представете си, че само за ден два пъти влизат в двора на възрастна жена - сутринта - тир, а следобед - лека кола. По чудо спрели на метри от къщата й.

Тир до тир, катастрофа до катастрофа. На това са свидетели почти всекидневно жителите на видинското село Скомля. Селото, водещо до „Дунав мост 2” и поемащо почти целия трафик от леки и тежкотоварни автомобили от и за Европа.

Бус се вряза в къща в Пловдив (ВИДЕО+СНИМКИ)

От месец домът на Илка е разграден двор. Ограда няма, защото за няколко седмици влизат в домът й пет леки и тежкотоварни автомобила.

Илка се отървала по чудо да не остане под гумите на някой от автомобилите, влезли в двора й.

Съседна къща до тази на Илка вече е заприличала на развалина. Местните спрели да броят и колко са тировете, забили се в къщата.

СЛЕД КАТО ТИР СЕ ВРЯЗА В КЪЩА: Заплахи за протести и искания за нов път

Семейство Георгиеви е взело мерки. Спи в най-далечната постройка от пътя, след като пред очите им тир се блъска в къщата им.

Пътят през село Скомля е международен. На ден по него преминават средно по 2000 моторни превозни средства от и за „Дунав мост 2”. Има наслагани знаци, които да ограничават скоростта.

Жителите Димово, Скомля и на още две села подготвят и подписка за изграждане на обходен път и трафика да не минава през населените места.

Засега от Агенция пътна инфраструктура ще изградят на пътя в Скомля така наречената релефна шумяща настилка. Има и идеен проект за изместване на движението по изцяло ново трасе, а не през селата.

А дотогава баба Илка ще напусне селото от страх със среща с тира.

Целия репортаж гледайте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.