Автобусите тръгнаха рано сутринта към София

Пети протест на оръжейниците от „Емко”! Стотици служители от Трявна и Монтана се събират, този път под прозорците на Министерския съвет. Протестът започна около 14:00 часа, но колоните с автобуси тръгнаха рано тази сутрин.

Икономическият министър: "Емко" може да си върне лиценза на 6 октомври

Над 300 оръжейници от завода на „Емко” в Монтана тръгнаха на протеста към София и ще останат на него до тъмно, с едно основно искане – да бъде върнат лиценза на завода. Той бе отнет на 25-и септември след констатации за пропуски в системите за сигурност при съхранението на боеприпаси. 

Според служителите всички нередности в завода са отстранени и затова си искат вече лиценза. Ако не го получат днес, губят участие в търг, което означава да останат без работа.

Оръжейниците са готови и на палатков лагер пред парламента.

От Трявна тръгнаха още 8 автобуса и немалко леки автомобили. Общо 500 служители на „Емко” – Трявна и площадката в Белица – тръгват на протеста.

От „Емко”-Трявна твърдят, че констатираните нередности от МВР и Междуведомствената комисия са отстранени.

„Освен че сме отстранили тези нередности, класифицирани като нередности от месец юли, сме преподредили всичките си складове, защото искането е да бъдат образцово подредени. Това ние сме направили, така че във всеки един момент може да дойде нова комисия и да ни провери”, заяви Славчо Димиев, ръководител на „Емко” – Трявна.

Оръжейниците протестираха на два пъти край Проходът на Републиката и преди седмица в центъра на град Трявна. Недоволство имаше и пред парламента, а за първи път хората се събират пред Министерския съвет. След доста люти закани към правителството, представители на протестиращите бяха приети на среща в Министерския съвет. 

Репортери: Биляна Борисов, Мартин Георгиев, Николай Василковски

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.