Ръководството на медията застава зад водещия

По повод проведените разговори с Антон Тодоров и Валери Симеонов в студиото на "Здравей, България" тази сутрин и направените оценки по отношение на работата на водещия Виктор Николаев, "Нова Броудкастинг Груп" излиза със следната позиция:

NOVA приема отправянето на заплахи от публични фигури към журналисти за недопустимо поведение. Ръководството на медията застава зад Виктор Николаев и останалите журналисти, чиято работа е да задават въпроси. Квалифицирането на журналистическите въпроси, вместо даването на отговори, е опит за подмяна на актуалните теми. 

С реакция по случая излязоха и всички журналисти от Новините на NOVA. В нея се казва:

"Журналистите в „Новините и актуалните предавания“ на NOVA се присъединяваме към позицията на телевизията. И питаме депутата Антон Тодоров как въпрос на водещ може „да му изяде хляба“. Питаме и вицепремиера Симеонов: "Какво намеквате с формулировката „Викторгейт?"“ . Журналистите от Новините на NOVA осъждаме остро всеки опит за намеса в работата ни. Право на всеки журналист е да задава въпроси, свързани с дневния ред на българското общество, особено когато са неудобни за политиците. Откровените заплахи в ефир противоречат на принципите за свобода на словото и внушават намерение за саморазправа и злоупотреба с власт".

Депутат от ГЕРБ с недопустими оценки за работата на журналист от NOVA

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.