Лявото ми око е засегнато много силно, имам разкъсване на устната, заяви пострадалият

"Единият турски граничар ме блъскаше по гърба. Другият ме риташе в бедрата. Третият ме дърпаше. Дрехите ми бяха разкъсани". Това разказа българинът, бит от турски граничари на българска територия.

Случаят е от края на миналия месец, когато мъж опитал да отиде на разходка в Турция заедно с две жени. Турските граничари обаче ги връщали от гише на гише няколко пъти. Липсвал им печат, който не излизал в компютърната им система.

Българските граждани се отказали от разходката и решили да се върнат. Стигнали до пункта за дезинфекция на наша територия, където се стигнало до побоя. Потърпевшият твърди, че е получил множество удари и ще търси компенсация за причинените вреди.

"Докато си чакахме реда на гише "Дезинфекция" от българската страна на границата, вратата ми се отвори внезапно и получих силен удар в лявото око", каза пострадалият. 

"Разбрах, че това и преди се е случвало в тяхната смяна", допълни той, като се закани, че ще потърси съдебна отговорност на тримата си нападатели си и ще иска от всеки по 30 хиляди лева обезщетение за причинените щети.

Впоследствие става ясно, че турските граничари са забравили да му ударят определен печат и затова са го дърпали обратно към турския пункт. 

Репортер: Цеца Алексова

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.