Според разследващите е прекалено рано да се каже защо влакът е пътувал с толкова висока скорост

Скоростният пътнически влак, който дерайлира в понеделник в американския щат Вашингтон, е пътувал с 80 мили в час в участък, където разрешената скорост е 30 мили, съобщиха следователи.

Бела Дин Зар – зам.-председател на националната служба за сигурност в транспорта, каза пред журналисти, че е „прекалено рано да се каже” защо влакът е пътувал с толкова висока скорост.

Влак 501 на компанията Amtrak превозвал около 80 пътници и е имал 5 души служебни лица и се движел по ново трасе за пръв път до падането си върху натоварена магистрала.

Влак падна от мост на натоварена магистрала в САЩ, има жертви (ВИДЕО+СНИМКИ)

В инцидента загинаха трима души.

Федералните следователи ще са на място през целия днешен ден, а работата им ще отнеме между седмица и 10 дни.

Информацията от записващо устройство в локомотива ще бъде получена трудно, но вероятно ще хвърли повече светлина каква е била скоростта на влаковата композиция.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ МЯСТОТО НА ИНЦИДЕНТА

Снимки, направени след дерайлирането на влака в понеделник, показват, че един вагон е паднал върху шосето, а другите са увиснали от надлеза.

Още няколко вагона в композицията от общо 14 вагона също са се озовали на магистралата, затваряйки ключов участък от натоварената пътна артерия, която свързва района на Сиатъл с щатската столица Олимпия. Само един вагон е останал на релсите.

Това е било първото пътуване по железния път, което обещава по-бърза връзка между Сиатъл и Портланд, щата Орегон. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.