Петър Малджиев е разследван заради закана за убийство и опит за принуда

Разследването по така наречения случай "Суджукгейт" продължава. Прокуратурата повдигна обвинения на четвърти човек. Петър Малджиев е разследван заради закана за убийство и опит за принуда. 

Към момента по делото са привлечени като обвиняеми бившият депутат от ГЕРБ Живко Мартинов, бившият директор на Областната дирекция на МВР в Добрич Веселин Колев и Розалина Брайкова, директор на Областната дирекция по безопасност на храните в Добрич.

ЕКСКЛУЗИВНО ПО NOVA: Говори производителят на колбаси от аферата „Суджукгейт”

"Петър Малджиев бил собственик на два хотела в курортно селище Кранево, казино в Добрич и други търговски обекти. Назад във времето е бил шеф на "Аполо и Болкан" и е бил свързан с бившите силови групировки.

Обвиненият за „Суджукгейт”: Няма фирма, която да може да произведе 4 тона суджук

През месец ноември тази година, във връзка с започналото наказателно производство срещу Живко Мартинов, Малджиев се заканил с убийство на двама от свидетелите по делото, а спрямо трети се опитал да упражни принуда, като го заплашил със саморазправа, за да го мотивира да оттегли вече депозирани показания срещу Мартинов и Колев", твърдят от прокуратурата.

ЗАРАДИ СКАНДАЛА СЪС СУДЖУКА: Обвинение за ексдепутат

Ако бъде признат за виновен, Малджиев може да получи наказание до 6 години лишаване от свобода за всяко едно от трите от престъпления. Той е на свобода срещу подписка. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.