Николай Младенов призова за единство между палестинците

Специалният координатор на ООН за близкоизточния мирен процес Николай Младенов предупреди, че ако скоро не се използва възможността за постигане на мир между Израел и палестинците, конфликтът "ще потъне във водовъртежа на религиозната радикализация, която продължава да присъства в региона", предаде Асошиейтед прес. Младенов каза в Съвета за сигурност на ООН, че "враговете на мира се одързостяват все повече с всеки изминал ден, а политическите шансове се накланят в тяхна полза".

Израелската авиация е атакувала цели в Газа

"Мирният процес става все по-нестабилен, а пропастта между двете страни нараства. Палестинците и израелците продължават да страдат от тежките последици от ставащото на място", отбеляза той, цитиран от БТА.

Израелският премиер: Международната общност глези палестинците

Младенов предупреди, че без незабавни мерки за справяне с хуманитарната криза в Ивицата Газа и съживяване на икономиката й, там ще настъпи пълен институционен и икономически срив.
"Това не е паникьорска прогноза, това е факт", подчерта той.

САЩ замразяват 125 милиона помощ за палестинските бежанци

Младенов призова международната общност "да не се отказва от подкрепата си за умереното палестинско ръководство" и заяви, че единството на палестинците е от решаващо значение за появата на палестинска държава.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.