"Чувствам се ужасно, не толкова ме болеше, колкото съм унижена, омерзена", каза преподавателката

10 дни арест за майката, която нападна учителка в град Меричлери. Решението е на Районния съд в Димитровград, а ударената учителка днес влезе в час с придружител.

Майка удари учителката на дъщеря си (ВИДЕО)

Когато преди два дни преподава в 7 клас, 51-годишната учителка по математика не очаква, че денят ще завърши с удар в лицето й. Тогава 14-годишната ученичка става и започва да пише по дъската.

Юрист: Българите отглеждат „келешчета”

„Написа една нецензурна дума, при което аз й казах, че това е недопустимо и я помолих да напусне часа. Тя ми каза, че аз нямам право да я пъдя, че ще извика майка си, че досега не съм яла бой от циганка, обаче сега ще ям, като се прибирам да се оглеждам, защото не се знае дали ще се прибера жива вкъщи”, обясни учителката.

След намесата на директорката скандалът утихва, но само за минути, защото момичето се връща в училище с майка си.

„Само чувах: „Госпожо, пазете се” и срещу мен се зададе една тумба, виждах една малка жена, която носи една метла с крясъци „Къде е оная русата, ще я убия”, замахна да ме удари, някой хвана метлата, след което последва удар в лицето, аз се олюлях.

Днес учителката не иска да влезе в час сама и признава: „Чувствам се ужасно, не толкова ме болеше, колкото съм унижена, омерзена, след 20 години стаж не очаквах такова нещо да се случи”.

Психолог: Учителите са затормозени, а децата нямат социална зрялост (ВИДЕО)

Наказанието от 10 дни арест за майката, което постанови съда за 44-годишната Мария Борисова обаче, според хората в Меричлери няма да има никакъв ефект.

Николай Колев, кмет на град Меричлери, заяви: „Те си мислят, че това, което хвърчи, се яде и няма кой да ги спре и особено тези, които придойдоха тук от околните села и градове”.

Предстои и педагогически съвет, на който ще се реши съдбата на момичето. За ученичката това ще бъде трето наказание - преместване в друго училище.

Репортер: Димитър Иванов

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.