Венцислав Младенов е бил убит от двамата си съдружници

Неуредени финансови взаимоотношения. Това е основният мотив за убийството на софийския бизнесмен край Нареченски бани. Информацията е от окръжния прокурор на Пловдив Румен Попов.

За жестокото престъпление са задържани баща и син, които са били съдружници на жертвата.

УБИЙСТВОТО КРАЙ НАРЕЧЕН: Прокуратурата разкрива подробности

Тялото на убития бизнесмен Венцислав Младенов е било открито в река Чепеларска между селата Нареченски бани и Хвойна. Трупът е намерен миналата вечер от полицията, а убийството е извършено преди пет дни.

Все още на място са найлоните, с които е бил покрит трупът на мъжа. До разкриването на тежкото престъпление се стига, след като близките на бизнесмена подават сигнал в 9 РПУ в София, че от няколко дни е в неизвестност, а мобилният му телефон е изключен.

Откриха тялото на софийски бизнесмен край Нареченски бани

Бизнесменът Венцилслав Младенов е убит от съдружниците си в ресторанта в Нареченски бани миналата сряда. 47-годишният Севдалин Буюклиев - Тотото и 26-годишният му син Марин пребили Венцислав.

„Държан е за краката, докато другият обвиняем с твърд, тъп предмет е нанесъл няколко силни удара в областта на главата в тилната част”, обясни Румен Попов, окръжен прокурор на Пловдив.

Още същата вечер бащата и синът се опитали да заличат следите от убийството.

„Първо главата на убития е била завързана с найлонова торба около шията”, обясни Румен Попов.

„Затворен в бидон са найлони и с едно желязо отдолу, което висеше, за да не може да се покаже. Беше много вързан”, разказва Симеон Димитров.

Двамата изгорили и дрехите си, по които имало кървави следи и почистили помещенията. Отскубнали и охранителната камера в ресторанта. Именно тя обаче ги издала, защото била открита захвърлена в стопански двор, а записът от нея възстановен.

„След като беше предоставен записът, ние виждаме скандалът и сбиването между тях”, заяви старши комисар Атанас Илков, директор на ОД на МВР- Пловдив.

Основният мотив за убийството са неуредени финансови взаимоотношения. Бизнесменът се съмнявал, че съдружниците му крадат оборота.

„Доколкото се говори тук в селото, че бащата и синът са дължали 40 хиляди лева на това убитото момче Венцислав”, коментира Райна Паунова.

В момента двамата са задържани за 72 часа. В четвъртък прокуратурата ще поиска от съда двамата задържани да останат за постоянно в ареста.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.