Освен това, акцент ще има и върху имиграцията и енергийната сигурност

Марк Зукърбърг отказа да се яви пред европарламента, за да отговори на въпросите по скандала с компанията „Кеймбридж Аналитика”, както и със злоупотребата на лични данни на потребители на Facebook.

Експерт: Няма начин да се предпазим от манипулациите чрез социалните мрежи

Експерти: Изкуственият интелект може да попадне в лоши ръце

Темата беше във фокуса на вниманието на евродепутатите днес. Киберсигурността ще е един от предстоящите приоритети на българското европредседателство. България е приключила работата по 15 ключови проблем, сред които най-важните са за командированите работници, околната среда и качеството на въздуха. До края на председателството ни остават три досиета. Ще се фокусираме върху проблемите с имиграцията, енергийната сигурност и опазването на личните данни.

Хакери атакуваха хиляди компютри, за да генерират криптовалути

Световните цели на 2018 г. – наука, изкуствен интелект, киберсигурност

„Едната тема е единния цифров пазар, която стана по актуална от всякога с казуса ‘’Facebook’’ и „Кеймбридж Аналитика”, където защитата на личните данни става основен елемент за нашето председателство. Това ще са и усилията ни в оставащите месеци на българското европредседателство,  другото  е енергийната сигурност. И това е досие, по което имаме ангажименти”, заяви министър Лиляна Павлова.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.