Това съобщи основателят на социалната мрежа Марк Зукърбърг

Facebook пуска услуга за запознанства. Това съобщи основателят на социалната мрежа Марк Зукърбърг.

11 неща, които трябва да изтриете от Facebook профила си (ГАЛЕРИЯ)

Той обясни, че 200 милиона души, които имат профили, нямат партньор. И затова Facebook иска да им помогне да създадат дълготрайни връзки. Не ставало въпрос за еднократни срещи.

Веднага след тази новина, акциите на най-големия сайт за запознанства паднаха с 23%.

Целта на мрежата е да удовлетвори онези хора, които не търсят просто преживяване за една нощ, а нещо повече. Фейсбук ще предложи запознанства на базата на общи хобита и професионални интереси. Онлайн запознанствата отдавна са хит. Тенденцията обаче е все повече дълготрайни връзки и дори бракове да започват именно там. Статистиката е доста категорична - 84 на сто от потребителите на приложения за запознанства търсят романтика. А в Съединените щати 30 процента от браковете вече са в резултат на онлайн запознанство.

Днес технологиите позволяват светкавично начало на една нова връзка. Амбициите на "Фейсбук" обаче са да обвързва хората дългосрочно. Услугата ще е насочена към онези 200 милиона потребители на портала, които засега са необвързани. Сигурността е ключов момент на всички потребители. Особено след скандала, при който именно във "Фейсбук" изтекоха личните данни на стотици милиони.

Традиционно в приложенията за запознанства шетат мошеници от различн род и калибър. Няма гаранция дали човекът отсреща е този, за когото се представя.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.