Този път става въпрос за рекламен материал от администрацията на Барак Обама

Мелания Тръмп беше обвинена в плагиатство на рекламен материал от администрацията на Барак Обама, но първата дама заяви публично, че не е това, което изглежда.

В Розовата градина: Неотразимата Мелания обяви кампания за децата (ВИДЕО+СНИМКИ)

Мелания стартира инициативата си "Бъди най-добър“, насърчаваща онлайн безопасността на децата. Но тя разбуни общественото пространство с рекламната брошура, издадена по повод кампанията, която е почти точно копие на брошура, публикувана през 2014 г., докато Мишел и Барак Обама са обитавали Белия дом.

Корицата, текстът и изображенията на брошурата от ерата на Обама са почти същите като в тази на Мелания, пише БГНЕС.

Офисът на Мелания реагира на избухналото недоволство и съобщи: "Госпожа Тръмп се съгласи да добави надслова „Be Best“ и да използва брошурата в опит да се облегне на платформата й, за да разпространи положителното послание вътре. Федералната търговска комисия, която е автор на брошурата, е развълнувана, че Мелания я е включила в кампанията си.“

Тръмп не е купил нищо за рождения ден на Мелания

Уебсайтът на Белия дом първоначално заяви, че рекламният материал е написан "от първата дама Меланния Тръмп и от Федералната търговска комисия". След спора рекламното издание бе променено на "брошура на Федералната търговска комисия, промотирана от първата дама Мелания Тръмп".

Мелания е обвинена в плагиатство за втори път, след като в речта й от предизборната кампания през 2016 г. присъстваха точните думи от реч на Мишел Обама.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.