В движението по това време на годината се включват и хиляди турски граждани

Натоварен трафик и в неделя по пътищата на страната, а и през контролно-пропускателните пунктове по границите.

Натоварено е движението по граничните пунктове

В движението по това време на годината се включват и хиляди турски граждани, които се прибират към Турция през България от страните в Западна Европа, в които работят.

За Яшар пътуването към родината е започнало преди 2500 километра. Тръгнал е от Белгия към родината си. Учуден е, че днес минава границата доста бързо в сравнение с друг път. Стотици хиляди турски граждани също като Яшар всяка година изминават хиляди километри от Западна Европа към Турция и обратно. Въпреки дългия път и дългото чакане, превозното средство не се сменя.

ЗАРАДИ ГАСТАРБАЙТЕРИТЕ: Спрени ремонти и засилен контрол по пътищата

Нашите власти обявиха, че спират плановите ремонти по автомагистрала „Тракия” през юли. Ще бъде ограничен и тежкотоварният трафик в пиковите часове. 

С 30% по-интензивно движение се очаква през следващите дни и седмици.

Колоната от автомобили на пункта „Капитан Андреево” тази сутрин достига близо половин километър. Трафикът се е увеличил двойно в сравнение с миналия месец. Средно на денонощие през „Капитан Андреево” минават по над 8000 автомобила с близо 30 000 пътници.

Пикът на пътуващите през „Капитан Андреево” се очаква след около 2-3 седмици, когато е възможно и да бъде подобрен рекордът от 10 000 автомобила за денонощие.

На сръбската граница при пункта „Калотина” също се е образувало задръстване. Опашката от автомобили е повече от 3 км. През съботния ден в пиковите часове пропуснатите коли за час са били около 1000. Чакането е било между 30-40 минути.

За да избегнат дългото чакане, от „Гранична полиция” са отворили всички възможни трасета. От там посъветваха пътуващите да си подготвят всички необходими документи, за да могат да бъдат проверени, без да се губи време. Проверката от българска страна отнемала не повече от 2-3 минути на кола.

Репортер: Димитър Иванов, Василена Гръбчева

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.