Вече са изпълнени приблизително 30% от предвидените по проекта дейности

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков инспектира строителството на новия участък на автомагистрала „Хемус“ между Ябланица и пътен възел „Боаза“.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Вече са изпълнени приблизително 30% от предвидените по проекта дейности. За по-малко от четири месеца са направени над 1.2 млн. куб. м изкопи и над 1 млн. куб. м насипи.

Работи се по големи съоръжения, включително водостоци и селскостопански подлези. Работи се и по надлез, по който ще минава пътят за пещерата „Съева дупка“, поясни министър Нанков.

На 27 март тази година стартира изграждането на нови 9,3 километра от автомагистрала „Хемус“ между Ябланица и пътен възел „Боаза“. Участъкът ще бъде с по две ленти за движение в посока по 4 м, две ленти за спиране по 3 м, средна разделителна ивица - 2 м, водещи ивици и банкети. Ще бъдат построени пет селскостопански подлеза и два селскостопански надлеза.

Договорът за проектиране и строителство е на стойност 54 990 000 лв. В рамките на следващите три години ще бъдат изградени 170 км от магистралата.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.