Те ще се разполагат само по строги правила

Без реклами в идеалния център на София от 2020 г. Днес общинският съвет в столицата прие строги правила. Какво предвиждат те?

В историческия център ще бъдат свалени и рекламите от покривите. Така обаче Студентският дом ще е на минус 36 000 лева годишно. 

Столичната община срещу рекламите в София

„Етажните собствености, собствениците на магазини на партерните етажи, собствениците на билбордове няма как да останат доволни, защото промяната е свързана с намаляване на рекламата, която агресивно е нахлула в града ни”, обяснява арх. Здравко Здравков, главен архитект на София.

Центърът на София ще отеснее и за рекламите по фасадите. За да отговаря на новите правила, рекламата трябва да се смали и да заема една пета от витрината. За да избегнат глобите, от следващото лято, магазинерите ще трябва да си приберат и фризерите.

Телевизията остава най-предпочитана от рекламодателите

От рекламни приходи ще се лиши и самата община.

„От превозните средства постепенно трябва да се изчистят рекламите”, каза още арх. Здравко Здравков, главен архитект на София.

СЗО настоя за ограничаване на рекламата на тютюневи изделия

За да станат намеренията факт, общината ще изчака сключените договори да изтекат. После непремахнатите доброволно рекламни носители ще бъдат прибрани принудително.

„В историческия център няма да има билбордове”, категоричен е главният архитект на София.

Мигащи и светещи пана до булевардите повече няма да се разрешават.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.  

 

Редактор: