Тръмп не присъства на церемонията

Последна почит за американския сенатор Джон Маккейн. На тържествената служба в Националната катедрала във Вашингтон  дойдоха бившите президенти Барак Обама и Джордж Буш-младши, сенатори и политици. А президентът Доналд Тръмп не присъства на церемонията.

Сред скърбящите в катедралата имаше и негови отявлени политически противници, които се простиха за последно и си спомниха за него. 

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ТЪЖНОТО СЪБИТИЕ

"Нечии съдби са толкова ярки, че е трудно да си представим, че вече ги няма. Нечии гласове са толкова жизнени и отличаващи се, че е трудно да повярваме, че са замлъкнали", заяви Буш.

"Тук сме да почетем един изключителен човек, воин, прозорлив дървжаник, патриот, който олицетворяваше най-доброто за Америка", каза на свой ред насъзеният Обама.

Американският сенатор Джон Маккейн спира да се лекува от рак

"Нашата страна имаше късмета, че по време на изпитания се появиха няколко велики личности, които да ни напомнят колко е съществено нашето единство и да ни вдъхновят за нашите ценности. Джон Маккейн беше един от тези подаръци на съдбата", категоричен бе Хенри Кисинджър, бивш държавен секретар. 

СНИМКИ НА МАККЕЙН ВИЖТЕ В ГАЛЕРИЯТА НИ

Семейството и приятелите на Джон Маккей също не скриха емоциите си. 

Гледайте повече във видеото.

СНИМКИ ОТ ПОКЛОНЕНИЕТО ВИЖТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.