Идеята е събраните средства да покриват кредити за развитие на Балканите

Балканска тол такса – тази идея  лансира  премиерът Бойко Борисов, по време на официалната си двудневна визита в Черна гора. Идеята е държавите да уеднаквят системите и таксите за ползване на пътища, а събраните средства да покриват кредити, с които да се развие балканският район.

Борисов: Балканите могат да станат мощна икономическа зона (ВИДЕО+СНИМКИ)

„За да работят успешно тол системите и този трафик, който в пъти ще се увеличи е необходимо от сега да направим лесно преминаването, да уеднаквят таксите, колко ще се плаща на километър, за да може да направим балканите една мощна икономическа зона”, обясни идеята си премиерът Бойко Борисов.

Срещата в Подгорица премина и под знака на Западните Балкани. Борисов и черногорският му колега Душко Маркович обсъдиха възможността до края на годината Черна гора да получи реален шанс за евроинтеграция.

Борисов бе награден с орден „Черна гора“ с лента от президента Джуканович

Министър-председателят на Черна гора Душко Маркович подчерта ролята на българското правителство за срещата на върха в София между Европейския съюз и Западните Балкани.

„След 15 години се проведе подобна среща, която даде ясна перспектива за Западните Балкани. Усилията доведоха до подписване на  декларация. Сега всички зависи от нас”, заяви Маркович.

Президентът Мило Джуканович, пък, връчи на Бойко Борисов орден „Черна гора“ .

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

Редактор: Иван Иванов