Ограничава се движението на всички автомобили през Шипченския проход

Засилен трафик в събота заради началото на серията от три почивни дни. Въпреки влошаването на времето, за което синоптиците предупреждават, отново хиляди хора поемат на път.

Тапи по магистралите и продължаващи ремонти (ВИДЕО)

Има интензивно движение по пътищата във вътрешността на страната, както и към граничните контролно-пропускателни пунктове - най-вече в посока Гърция. Полицейски екипи ще бъдат разположени по всички пътища и на входовете и изходите на големите градове. 

В събота - от 9.30 до 19.30 ч., ще бъде ограничено движението за всички автомобили през Шипченския проход. Причината е провеждането на състезанието „Шипка - Дамасцена 2018“. Същият участък ще бъде затворен и в неделя от 7:30 до 17:30 ч. По време на състезанието трафикът ще бъде пренасочен през Прохода на Републиката.

В петък задръствания изпитаха нервите на хиляди хора, тръгнали на път, като най-тежко беше на магистрала "Тракия". Заради ремонт на 16-ия километър в посока Бургас, колоната на моменти достигаше над 5 км.  

Натоварен беше трафикът и по главен път Е-79, в отсечката между Благоевград и Симитли. В събота сутрин там обстановката беше спокойна.

Репортер: Антон Чавдаров 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.