Вижте кои са храните, които приготвят

Един малък ресторант с млади готвачи таланти.Те разбират от италианска кухня, която отбелязва своята седмица в София. За голяма част от хората кухнята от "Ботуша" се свежда единствено до пица и паста. В ресторанта обаче може да видим например български патладжан по италианска рецепта.

„Ястията са италианска интерпретация на мен и нашите студенти. Много е важно месото да се готви по-бавно. По този начин, то става изключително крехко. Така няма нужда да се използва много мазнина” каза в ефира на „Здравей, България” шеф-готвачът Виктор Жечев. Той споделя, че тайната на добрата фигура, след толкова въглехидрати, е балансирането хранене.

Кой осигурява храната на децата с глутенова непоносимост в детските градини?

„Италианците винаги ще имат в резерва си за бедствени ситуации хляб, паста и зехтин и вино. Въпреки че, ако трябва да призная, за мен ястието е напълно завършено и без вино” , заяви посланика на Италия Стефано Балди.

Академията за студенти таланти в кухнята приема хора от много различни страни. Те имат възможност да се учат, докато работят в реална работна среда, в действащ български ресторант.

Репортер: Яна Блажева

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.