От казанлъшката оръжейница няма официално изявление

Пълна проверка на завод „Арсенал” след акцията на ГДБОП и Специализираната прокуратура, при която бяха открити рекорден брой незаконни оръжия и боеприпаси. Разследващите ще проверяват как е било възможно картечници, автомати, пистолети и заглушители да бъдат изнасяни оттам, при това в такива мащаби.

Един от задържаните при акцията в село Габарево е Айдън Джафер. В неговия дом са открити огромно количество оръжия и боеприпаси.

Откриха рекорден брой оръжия и боеприпаси в гараж в София (ВИДЕО+СНИМКИ)

Мъжът не е свързан официално със завод „Арсенал”. В досието му обаче е записано, че през 2008 година е бил арестуван, като в дома му тогава са били открити наркотици и оръжия. Според свидетели от селото жандармерия и обиски сега е имало и в този склад в Гъбарево. 

Собственикът на склада отрича вътре да е влизала полиция. Наемателят се казвал Юлиян, бил тираджия и само той имал ключове от помещението

От казанлъшката оръжейница „Арсенал” няма официално изявление. Според представители на завода все още няма запитване към техни експерти да направят анализ, дали заловеното при спецакцията оръжие действително е произведено при тях. 

Репортер: Георги Манев 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.