Жертвата е на 24 години

Убийство в столичен хотел. Млада жена е била удушена и намушкана от спътника си в хотелската им стая. Заподозреният е арестуван веднага, а мотивите за убийството все още не са ясни. Арестуваният е криминално проявен и психично болен. Предполага се, че и двамата са употребили наркотици.

Мъртва жена беше намерена намушкана в апартамент в Горна Оряховица

В 7:30 часа сутринта на рецепцията в хотел „Рила” слиза 37-годишен мъж със следи от кръв и във видимо неадекватно състояние. Три дни преди това била настанен в стая на петия етаж с млада жена.

Снимка: БГНЕС

„По него има следи от борба. Движел се е хаотично, създавал е предпоставки, че нещо се е случило”, обясни Калоян Милтенов, директор на Първо РУП – София.

Заради тези следи от борба полицията се качва в стаята на мъжа. И там намират тялото на 24-годишната Златена. Убита е по особено жесток начин – душена, удряна и намушкана в областта на главата. Мъжът е арестуван веднага – казва се Димитър Ръжев.

„Криминално проявен е, има и психически отклонения”, обясни Калоян Милтенов.

Димитър Ръжев е от Брестница. Женен е, с две деца и с много криминални регистрации за различни престъпления. Мъжът е регистриран и за психично заболяване.

Какъв е мотивът за жестокото убийство, полицията все още не знае. По първоначална информация и убиецът, и жертвата са били под въздействието на наркотици и алкохол. Двамата се настанили в хотела преди три дни и според служители изглеждало, че се забавляват.

Първоначално разпространените снимки не съответстват на самоличността на обвиняемия. NOVA поднася своите извинения на лицето, което се е разпознало в излъчените кадри, и неговите близки.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.