Снимка: Shutterstock
Редовната му консумация е свързана със здравословното хранене
Консумацията на йогурт и други млечни продукти е свързана с по-здравословни навици
за хранене и по-добър кардиометаболитен профил, съобщи Медикъл дейли, позовавайки
се на американски изследователи.
Недостатъчният сън увеличава риска от сърдечносъдови болести
Учените от университета на Мейн изследваха връзката между консумацията на млечни продукти, начина на хранене и физиологични показатели - индекс на телесна маса, обиколка на талията, кръвно налягане, кръвна захар, холестерол, както и навици като тютюнопушене и спорт. Те установиха, че млечните продукти, включително и йогурта, се отразяват добре на много от тези показатели.
Затлъстяването удължава живота на засегнатите от сърдечна недостатъчност
Редовната консумация на йогурт е свързана с общо по-здравословно хранене. Хора, които по-често го хапват, включват и повече плодове, зеленчуци, ядки и риба в ежедневното си меню, като в същото време ограничават подсладените безалкохолни, сладките и алкохола. Тези участници са били с по-ниска кръвна захар и по-малка обиколка на талията. Те също пушели по-малко и се движели повече.
Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.