Всички билети за трибуните вече са разпродадени

След 4-годишна пауза Банско отново прие световния ски елит. Билетите за трибуните вече са разпродадени.

Днес се проведе стартът за Малкия кристален глобус. Утре предстои супер-гигантския слалом, а в неделя е стартът на гигантския слалом. Тази вечер беше празничният концерт за откриването на Световната купа. Преди това беше определен и редът на състезателите за старта, който започва утре в 12:45.

По-рано се състоя традиционният за Банско кулинарен фестивал, в който бяха представени 100 местни ястия.

Всички очакват голямото състезание, а вниманието ще бъде насочено към ски-звездата Марсел Хиршер и българския състезател Алберт Попов.

„Аз по принцип смятам, че Хиршер ще вземе първото място поне на слалом и на гигантски слалом, за комбинацията, смятам, че така ще завърши този силен сезон”, казва скиорът Георги Войнов.

Оспорван старт на Световното по ски в Банско (ВИДЕО+СНИМКИ)

Той смята, че това винаги е положително не само за България, „а за всички българи”.

„Вие ще видите горе какво удоволствие е да се кара, много хора просто се радват и най-вече мотивирани много млади хора, има страшно много деца, които работят”, добавя Георги.

За стартовете от Световната купа в Банско пристигат и много фенове от чужбина. Част от тях комбинират влечението към спорта с почивката в България.

„Не се доредихме за билети, но все се надявам, че ще успеем да погледаме, това все пак е голям бонус, да гледаме световната купа по време на почивката ни”, споделя Саймън от Лондон.

Пистите в Банско вече са напълно готови за стартовете.

„Както винаги страхотно състезание в Банско, тука стават едни от най-добрите състезания, както днес се получи страхотно състезание, утре очаквам същото, същото и в неделя/…/ Банско е на висотата на световните курорти, като организация на състезанията е най-високо ниво”, казва почитателят на спорта - Теодор Вълчев.

репортер: Антон Чавдаров

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.