Сигнал за измамата е подала 71-годишна жена

Участник в телефонни измами е задържан след незабавна реакция на криминалисти от Белене, под ръководството на районен прокурор, съобщи ОД на МВР в Плевен. 

Работата по случая е започнала на 24 юни, след като 71-годишна жена от Белене е потърсила съдействие от полицията. След телефонни разговори с непознати тя била въведена в заблуждение по схемата "да съдейства за задържане на телефонни измамници". Закачила на портата пред къщата си плик с 1100 лева. 

Телефонен измамник влиза в затвора

На следващия ден в полицията в Белене бил получен друг сигнал - от 70-годишна жена, която била измамена по същата схема, като оставила в контейнер до дома си 1630 лева и дебитна карта с изписан на нея ПИН. На 27 юни в Белене регистрирали още една измама - на 70-годишна жена, по познатата схема, която "за да окаже съдействие на полицията", оставила 7600 лева в плик под пейката пред дома си.

При разследването е установен 54-годишен мъж, който в ролята на "куриер" посетил адресите на потърпевшите и взел парите. На 1 юли той е задържан за 24 часа, разпитан е в качеството на обвиняем и е дал сведения за участието си. 

Открити са част от парите и вещи, съотносими с предмета на разследването. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.