Задържани са петима

Десет души, сред които трима полицейски служители, са били откарани в болница след предполагаема химическа атака, информира БГНЕС. Инцидентът е станал в близост до кръчмата „Крикетърс“ в Айлестон, Лестършир.

Всичко е започнало с акт на насилие между мъже, някои от които въоръжени с бейзболни бухалки. Счита се, че химикалите са били напръскани от хора, замесени в сбиването, точно след полунощ. „Около 23:45 група млади момчета викаха на намиращи се наоколо други хора. Видях и някои по-възрастни мъже да хвърлят бутилки в задната част на кръчмата. Надявах се някой да е извикал полицията. Тогава чух как една кола изсвистя навън и си помислих, че трябва да е полицията, но не беше така. Трима мъже с бейзболни бухалки излязоха от нея. Мисля, че някой беше завлечен вътре. Обадих се на полицията и след това тя се появи. Наистина беше страшно, нямах представа, че има и химикали“, разказа неназован свидетел пред „Лестършир Лайф“.

Някои от носещите бейзболни бухалки са причинили щети на кръчмата.Пожарната и спешната помощ на Лестършир също са пристигнали заради химическата атака.

Двама мъже на възраст 53 и 43 години са арестувани по подозрение, че са причинили телесна повреда.15-годишно момче също е задържано по подозрение за притежание на оръжие за нападение на обществено място. 22-годишен мъж и 29-годишна жена са арестувани по подозрение за причинена телесна вреда.

Всичките петима остават в ареста и разследването продължава.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес