Измина точно 4000 километра от Бургас до град Брест на френския бряг

Германка, която започна историческия си пробег от България, стана първата жена, спечелила Трансконтиненталното състезание в колоезденето. Фиона Колбингер прекоси Европа за 10 дни и победи повече от 200 мъже, които участваха в пробега.

24-годишната изследователка на онкологични заболявания измина точно 4000 километра от Бургас до град Брест на френския бряг, като по пътя се сблъска с гръмотевични бури и ужасяващата жега на големите горещи вълни в Западна Европа.

ПОХОД С КАУЗА: Холандски студенти прекосиха Европа с велосипеди (ВИДЕО)

Точното време на прехода й беше 10 дни, 2 часа и 48 минути. Най-близкият й конкурент беше британецът Бен Дейвис, който беше на цели 200 километра зад нея, когато Колбингер пресече финала по-рано днес.

"Много съм изненадана, че победих", каза германката, която беше една от 40 жени и общо 265 състезатели, започнали пробега. "Стартирах с амбицията да се кача на подиума при жените, но не и да победя в генералното класиране", казва Колбингер.

Трансконтиненталното състезание се проведе за пръв път през 2013 г. Тогава то започна в Лондон и финишира в Истанбул.

Велопоход в подкрепа на хората, страдащи от хемофилия (ВИДЕО)

Състезателите могат да избират свой собствен маршрут, но има 4 задължителни контролни пункта, на които трябва да се явят.

Те нямат право да търсят техническа помощ по време на пробега и трябва сами да се погрижат за прехраната си и местата за спане.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.