Той е бил транспортиран с линейка от хотел в Приморско

Бившият министър на културата и народен артист Стефан Данаилов е приет в частна бургаска многопрофилна болница, потвърдиха за NOVA от болничното заведение. Той е настанен в ортопедичното отделение.

СНИМКИ НА ЛЮБИМИЯ АКТЬОР НА БЪЛГАРИЯ ВИЖТЕ ТУК

 Снимка: Flagman.bg

Инцидентът с легендата на българското кино и театър е станал снощи в апартамента му в Приморско. С линейка Данаилов е транспортиран в частна болница. 

Актьорът е приет със счупване на бедрена шийка и предстои операция за смяна на тазобедрена става. Правят се предоперативни изследвания, съобщиха от пресцентъра на болничното заведение. Няма опасност за живота му. Пред екип на NOVA началникът на отделението увери, че всички изследвания са в норма и Стефан Данаилов е в изключително добро състояние. Актьорът ще бъде консултиран от екип от различни специалисти от УМБАЛ „Софиямед“, начело с най-добрия в тази област проф. Андрей Йотов, и ще се положат всички необходими медицински грижи.

„Около 10:30 часа тази сутрин г-н Стефан Данаилов беше приет в ортопедичното отделение със счупване на тазобедрената става. Няма нищо критично в състоянието му, предстои му оперативно лечение. Към момента се правят изследвания и ще се реши кога ще бъде проведено оперативното лечение. Добре е”, обясни д-р Лъчезар Томов, началник на Отделението по ортопедия и травматология - „Бургасмед”.

На място веднага пристигнаха и роднините на Данаилов.

„Случват се и такива неща, както се казва, късметът му не сработи този път”, заяви Росица Обрешкова, племенница на Стефан Данаилов.

Новината за инцидента с Мастъра развълнува хиляди - както почитател на българското кино, така и известни личности.

„По молба на Мастъра съобщавам на целокупния български народ, че той е добре, не е в тежко състояние. Чувства се добре. Каза, че е ранен партизанин- така да го приемаме”, заяви Обрешкова.  

Сред първите чули се по телефона с Мастъра са лидерът на БСП Корнелия Нинова и Вежди Рашидов.

„Веднага го потърсих да го чуя. Заварих го оптимист. В момента е на лекарства, малко трябва да се успокои. Надявам се, че ще се възстанови бързо, той е силен мъж”, заяви Вежди Рашидов.

Пред NOVA роднините разказаха още, че Данаилов е пожелал да остане в Бургаската болница, но изследванията ще покажат дали се налага да бъде транспортиран в София.

Очаква се операцията да бъде извършена следващата седмица. 

Репортер: Цеца Алексова

Стефан Данаилов на 75: Чист съм пред себе си и пред Бог

"НИЧИЯ ЗЕМЯ": Стефан Данаилов - един актьор на политическата сцена

"Ничия земя": Стефан Данаилов за театъра, любовта и трудните периоди в живота си

Стефан Данаилов се завърна на сцената на Народния театър

"ГОВОРИ С ИВА": Синът на Стефан Данаилов

СТЕФАН ДАНАИЛОВ НА 75: Висши политици уважиха тържеството (ВИДЕО+СНИМКИ)

Аплодисменти за цялостно творчество: Учениците на Стефан Данаилов

Непознатите лица на Стефан Данаилов в изложба пред Народния театър (ВИДЕО+СНИМКИ)

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.