Издирват се още от нападателите

Арести за погрома в заведение от футболни фенове. Пловдивската полиция задържа осем участници в боя между агитки в заведение.След преглед на камерите заведението, в което стана нападението, от полицията са успели да установят самоличността на групата от 10 души, които са извършили нападението. 8 от тях вече са задържани, а един е обявен за държавно издирване.

При нападението с маси и столове за щастие няма пострадали, но клиентите, които са били в обекта.Посред бял ден група мъже нахлуват в заведение и почват да блъскат и чупят. „Около 10-12 човека нахлуха. Сложиха си маски на главите и се запътиха към фенове на „Локомотив” – Пловдив. Те са били от сутринта тук, държали са се прилично”, разказа Калина Ненова, управител на заведението.

Футболни хулигани вилняха в заведение

Тя и другите му съсобственици станали свидетели на вандалския акт само допускат каква може да е причината. „Хапваха си, пийваха си, пееха си тихичко песни във възхвала на „Локомотив” (Пловдив). Не им е станало приятно, защото засегнаха по някакъв начин и „Ботев”. Имаше в песните им и отрицателни думи за „Ботев””, коментира Ненова. 

Тогава обаче нахлуват нападателите и се запътват право към тях.

„Започнах да търся паник бутона. Беше една вихрушка от маси и столове върху главите на момчетата”, разказва Калина Ненова.

От полицията разпознават 10 от нападателите. Двама от тях са арестувани във Варна, а един е обявен за общодържавно издирване.  Прокуратурата им взе мярка от 72 часа на двама от участниците в този скандал. Повдигнати са им за извършване на хулигански прояви”, обясни директорът на ОД на МВР – Пловдив комисар Йордан Рогачев.

От агитката на „Ботев” (Пловдив) отказаха да коментират случая, а ръководството на Локомотив научили за станалото от медиите. „Да, осъждам такива вандалщини и още един път призовавам феновете да подкрепят любимите си отбори само на спортните площадки”, заяви пред NOVA Атанас Узунов, административен директор на ПФК „Локомотив” (Пловдив).

Един от задържаните е стар познайник на полицията - отново за проява на футболно хулиганство. Ако бъде признат и този път за виновен, може да получи до 5 години затвор. Предстои да бъдат прецезирани обвиненията и на останалите арестувани за погрома. От футболен клуб Ботев Пловдив заявиха пред NOVA, че осъждат този вандалски акт и не подкрепят подобен тип поведение на феновете.

Репортери: Вероника Димитрова, Ивелина Николова

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.