Шестокласничката е настанена в „Пирогов” с наранявания в коремната област

Шестокласничка се озова в „Пирогов” с наранявания в коремната област. Момичето твърди, че е ударено от своя преподавателка с чин в Основно училище "Паисий Хилендарски" в село Яна.

Инцидент при спор между учител и ученици в село Яна

Замесената учителка по физическо възпитание Фани Стоянова разказа своята версия за случилото се пред камерата на „Здравей, България”. Тя твърди, че всичко започнало, защото пострадалата и нейни съученички вдигали шум от съблекалнята до физкултурния салон във време, в което трябвало да бъдат в час по история. Чувайки викове и писъци, Стоянова отишла да провери какво става. Заварила шестокласничките да подканват две момиченца от първи клас да се бият в съблекалнята. Потушила напрежението и отвела по-големите ученички в кабинета по история и разказа на колежката си какво е видяла. Тогава едно от замесените деца – Станка, нарекло Стоянова „лъжкиня” и започнало да я обижда.

 

 

„За да спра тези вулгарни изказвания и да я респектирам, аз повдигнах и тропнах чина пред нея. Тя се развика, че ще й счупя телефона и бутна чина към мен. Аз просто го върнах обратно”, разказа учителката. На същия чин седяло и пострадалото момиче. Стоянова обаче е категорична, че действията не може да са причинили сериозните наранявания на детето, настанено в „Пирогов”. Учителката казва още, че по-рано пострадалата паднала, докато се гонела със свои съученици.

Стоянова разбира, че детето е пострадало, от неговата баба. Възрастната жена нахлула час по-късно в училището, обърнала чин върху преподавателката и заплашила, че ще я убие.

Бащата на раненото момиче Христо Кондов е категоричен, че ще премести дъщеря си в друго училище. 

Инспекторатът по образование започна проверка по случая, а родители и учители разказват, че скандалите в час са честа практика. Училището няма физическа охрана и камери във всички стаи. 

От Министерството на образованието заявиха за NOVA, че ако по случая бъде доказана вина на учителката, ще се изискват най-строги наказания. 

Още по темата гледайте във видеоматериалите.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.