Вижте какво разказаха хора, работили в кабарето

Кореспондентът на NOVA Петя Желева ни показва какво се крие зад кулисите на „Мулен Руж”. Наричали го първият дворец на танца и жената. „Мулен Руж” със сигурност много обича своята публика и всяка вечер прави за нея най-незабравимите спектакли. Но рядко допуска чужди очи до тайните на своята магия. Първото шоу на най-популярното кабаре в света е на 6 октомври 1989 година.

Зрелищно шоу отбеляза 130-годишнината на "Мулен руж" (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Вечерта на голямото откриване приличала на земетресение. Хората крещели от превъзбуда. Жените повдигали полите си. За първи път през 19 век показвали краката си в желанието си за свобода. Било истинска революция”, разказа Тиери Отрия, сценичен директор в „Мулен Руж”.

Един от пазачите, работили в „Мулен Руж”, разказваше, че когато лампите угаснат и хората си тръгнат чувал мистериозни шумове в кабарето. Сякаш призраците на хората продължавали да бродят. Един Пиаф е пяла тук. Ив Монтан е започнал кариерата си в „Мулен Руж”. Не знам дали наистина има призраци, но тежестта на историята е огромна”, разказа още Тиери.

Личната история на Тиери като танцьор в кабарето започва преди 44 години и прилича на красив сюжет от романтичен филм.

„Когато завесите се отворят и ние излезем на сцената има толкова силна енергия. От публиката, която е близо до теб и от останалите танцьори. Виждаш около себе си красиви, високи момичета с червени устни и брилянтни костюми. Чувстваш се голям, силен и красив. Невероятно е”, споделя Тиери Отрия.

„Мулен Руж” е неподражаем модел за сценично изкуство навсякъде по света. Червената мелница пази спомени за луди нощи на греховни забрани преплетени с желание за свобода.

„Червеният цвят на мелницата символизира забраната. Нещо повече. На времето „Мулен Руж” е била първата електрифицирана сграда. Малките лампички на перките осветявали града, докато се въртят” разказа още Тиери.

Какво още се крие зад завесите на каберто - гледайте във видеото

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.