Тялото е открито близо 2 месеца по-късно

34-годишният Мюрсел, който беше предаден на съд от Окръжната прокуратура в Силистра за предумишленото убийство на 22-годишната си приятелка Ангелка, получи доживотен затвор. Жестокото престъпление беше извършено на 25 януари 2017 г. в местността Келявица край дуловското село Руйно.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Убийството бе разкрито едва на 6 март 2017 г., когато двама служители по поддръжката на железния път открили тялото на младата жена, захвърлено в дере. На следващия ден самоличността на убитата била установена. 

Син уби баща си в Ахтопол

Съдебно-медицинската експертиза по делото установила наличието на 1,5 промила алкохол и амфетамини в кръвта на жертвата. Това обяснява липсата на съпротива, за която говори в свидетелските си показания братът на подсъдимия.

Експертите посочват като причина за настъпването на смъртта на 22-годишната жена мозъчна травма - кръвоизлив и мозъчен оток, довели до остра дихателна и сърдечно-съдова недостатъчност. Приведена в безпомощно състояние от алкохола и дрогата, жената била изхвърлена на мястото, където е открита близо 2 месеца след смъртта си.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.