Корейският режисьор постигна безпрецедентен успех в 92-годишната история на наградите

Южнокорейският „Паразит“ на режисьора Пон Джун-хо стана големият победител на тазгодишната церемония по връчване на престижните награди "Оскар". Лентата беше отличена за най-добър филм, най-добра режисура, най-добър международен филм и най-добър оригинален сценарий.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Доброто си чувство за хумор Пон демонстрира още при приемането на наградите. "Ще пия до сутринта", каза той закачливо.

Голямата изненада на наградите "Оскар" - режисьорът на годината Пон Джун-хо (ВИДЕО+СНИМКИ)

Когато победителите приемат статуетките на сцената, имената им не са написани върху тях. Гравирането им се случва в специална зала след церемонията, на която всеки от призьорите трябва да изчакат имената им да бъдат увековечени върху най-ценното отличие в света на киното.

Интересен момент след самата церемония набра популярност в социалните мрежи. Пон предизвика момент на умиление, когато се запъти към мястото за гравиране, носейки куп статуетки.

ИЗНЕНАДИ НА "ОСКАРИТЕ": Кои са големите победители? (ВИДЕО+СНИМКИ)

На видео, споделено от Variety, се чува как той шеговито се извинява на гравьорите: "Съжалявам, че Ви отварям толкова много работа. Твърде много са".

„След като спечелих най-добрия международен игрален филм, мислех, че съм свършил работата си и бях готов да се отпусна“, каза режисьорът, след като победи легендите Сам Мендес, Мартин Скорсезе, Куентин Тарантино и Тод Филипс в битката за "Оскар" за най-добър режисьор.

СНИМКИ ОТ ЦЕРЕМОНИЯТА ПО ВРЪЧВАНЕТО НА НАГРАДИТЕ ВИЖТЕ ТУК

Самият факт, че южнокорейски филм бе споменат шест пъти в обявяването на номинациите за 92-рите награди "Оскар" е изключително постижение и прецедент в историята.