Проверката е извършена в сряда сутринта

Арестуваха учителка, шофирала пияна на път за училище. Дрегерът е отчел 1,85 промила алкохол. 44-годишната жена преподава физическо в ОУ „Климент Охридски“ в Хисаря.

Тя е била задържана за 24 часа. „Бях пила било вино,  но не съм броила колко чаши съм изпила”, каза учителката в ОУ „Климент Охридски” Тонка Драгиева.

Учителката е задържана пред погледа на децата минути преди първия учебен час. Полицаите спрели учителката случайно, докато извършвали специализирана акция срещу наркоразпространението в района на училището. “При провеката установяват, че същата управлява автомобила с 1.85 промила алкохол в кръвта”, каза районният прокурор на Пловдив Чавдар Грошев.

44-годишната преподавателка Тонка Драгиева не помни колко алкохол е изпила предната вечер, но не е забравила повода за почерпката - нейн близък приятел се оженил в чужбина.

„Бях пила бяло вино, но не съм броила колко чаши съм изпила. Не е било литри или нещо такова. Пихме до около 4 часа, в 7 трябваше да бъде на работа. Спряха ме, слязох си съвсем нормално. Отчетe ми пробата и наистина бях втрещена. Взеха ми книжката. Изключително глупава ситуация”, каза тя пред NOVA.

“От месец забелязваме, че колежката има някакъв проблем. Тя сама отглежда сина си и има семеен проблем, който се отразява върху поведението й”, заяви директорът на ОУ „Климент Охридски” Иван Чавов.

Пияна учителка танцува и пее в час

Видео: БГНЕС

Учителката е била задържана за 24 часа и днес е била освободена. Директорът на училището е поискал писмени обяснения. Тонка Драгиева, която от 8-години работи в училището като възпитател в занималня и води часовете по физическо съжалява за постъпката си.

„Директорът на училището е поискал писмени обяснения. „Най-малкото наказание ще бъде предупреждение за уволнение. Може да бъде и уволнена, но до 2-3 дни ние ще преценим какво е най-разумно”, каза той.