Тя бе спряна с 1.85 промила в кръвта

Районната прокуратура в Пловдив внесе в съда обвинителен акт по бързо производство спрямо 44-годишната Тонка Драгиева - преподавателка от Хисаря, която беше хваната да управлява автомобила си с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 промила на хиляда, а именно 1,85 на хиляда, установено по надлежния ред с техническо средство.

От Апелативния пловдивски съд посочват хронология на случая: Установено е, че вечерта на 11 февруари 2020 г., обвиняемата излязла със свои познати, като употребила алкохол и се прибрала в дома си около 4 часа на 12 февруари 2020. Починала си едва няколко часа и се приготвила, за да отиде на работа като учител. На 12 февруари 2020 г., към 8.05 часа, в гр. Хисаря, обл. Пловдив, Т.Д. шофирала лек автомобил, като била спряна от полицейски служители със стоп-палка за проверка. Те изпълнявали служебните си задължения във връзка с провеждането на Специализирана полицейска операция на ОД на МВР – Пловдив по линия на безопасността на движението. Обвиняемата Т.Д. представила свидетелство за управление на автомобил, което било с изтекъл срок на валидност през юли 2019 г. При извършена проверка с техническо средство „Дрегер Алкотест“, уредът отчел концентрация на алкохол – 1,85 на хиляда. По делото са приложени справки, разпитани свидетели и др. Предстои Районен съд – Пловдив да насрочи заседание. 

Арестуваха учителка в Хисаря, шофирала пияна към работа (ВИДЕО)

 

 

„Бях пила бяло вино, но не съм броила колко чаши съм изпила. Не е било литри или нещо такова. Пихме до около 4 часа, в 7 часа трябваше да бъде на работа. Спряха ме, слязох си съвсем нормално. Видях каква е пробата и наистина бях втрещена. Взеха ми книжката. Изключително глупава ситуация”, каза тя пред NOVA.

„Има и друг проблем. За около година и половина свалих около 40 килограма, тъй като има проблеми. Попитаха ме дали съм яла и спала. Казах им, че не съм”, посочи още тя.

„Никога не съм си позволявала да идвам пияна на работа, защото все пак работя с деца. Никога и не съм карала пила. За всички години, в които имам книжка, нямам нарушения”, категорична бе Драгиева.

Арестуваха над 20 шофьори в Пловдив само за нощ

„Това се случва за първи път и това много ни изненада, както мен, така и всички учители в училището. Може би има някакви причини за постъпката й. След тази постъпка тя едва ли би могла да остане при нас. Съдът днес ще реши, но всеки, който има присъдя няма как да преподава”, заяви директорът на ОУ „Климент Охридски” Иван Чавов.

„Бях свидетел на случилото се. Полицията упражняваше контрол върху движението и проверяваха за алкохол и наркотични вещества. Бяхме известени затова, но аз не предупредих колегите, защото не допусках, че това може да се случи”, посочи още той.

„Не допусках, че може да се случи нещо подобно", категоричен бе Чавов.

Още по темата гледайте във видеото. 

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си