Той също се надява да види руския президент Владимир Путин

Седемдесет и две годишен жител на Сърбия тръгна пеш към Москва през Унгария, Полша и Беларус, за да присъства на Деня на победата на 9 май, съобщи РИА Новости. Той се надява да види Владимир Путин.

Какво е да изминеш 49 000 километра за 3 години и с 3 долара на ден? (ВИДЕО)

Милован Милутинович, 72-годишен жител на град Ужице в Западна Сърбия, е носител на черен колан по карате (пети дан), победител в национални състезания по културизъм и е завършил Факултета по физическа култура в Нови Сад, в който планира да напише научна статия. До 9 май той смята да измине 2 640 километра от родния си град до Червения площад, за което се готви шест месеца, съобщава БГНЕС.

„Планирам да ходя по 40 километра на ден. Маршрут: Ужице-Валево-Белград-Будапеща-Краков-Минск-Москва. Готов съм и не се страхувам от нищо, освен от студа”, цитира B92 Милутинович.

ОКОЛОСВЕТСКО ПЪТЕШЕСТВИЕ С МОТОР: Виолета и нейният Борко обикалят света

„Ще се опитам в Деня на победата над фашизма на 9 май да бъда в Москва и да се ръкувам с президента Владимир Путин, когото много уважавам”, казва сърбинът, който потегли от Ужице в събота.

По-рано друг сърбин счупи рекорд на Гинес като отиде пеш на Олимпиадата в Лондон през 2012 г., изминавайки 2 500 километра.