Условието е да предложат годеж на любимия си

Исландският хотел „Ранга” ще осигури безплатна нощувка на всички дами, които предложат годеж на любимия на високосния ден 29 февруари, пише в. „Метро”, цитиран от БТА.

По традиция на този ден и само в него представителките на нежния пол имат правото „да поискат ръката” на своята половинка. Но от тази привилегия дамите могат да се възползват само веднъж на четири години, когато годината е високосна и в календара се появява датата 29 февруари.

Най-странните вещи, които туристите забравят в хотелите

Хотел „Ранга” е част от луксозен комплекс, разположен на около един час път с кола от столицата Рейкявик. След романтичната безплатна нощ на двойката се предлага закуска с ягоди, покрити с шоколад и други лакомства. Сгодените могат да ползват спа-центъра и да посетят обсерваторията в по-късните часове на деня.

Под омайните звезди и краските на Северното сияние, влюбените ще могат да слушат любовни истории от гръцката митология. Предлагат се и екскурзии с моторизирани шейни, езда и катерене на ледници. По този начин управата на хотела иска да насърчи исландките да бъдат активната страна при сключването на брака. И то не само във високосния ден.

Саудитска Арабия позволи мъже и жени да наемат общи стаи в хотелите

В. „Метро” припомня, че жителките на Исландия не се нуждаят от особени насърчения, тъй като са едни от най-еманципираните в света. Дамите в тази страна съставляват 44% от директорските бордове и 66 процента от броя на висшистите. На исландките депутатки понастоящем се падат 30 места в 62-членния парламент.