Задържани са двама души

Над 1 килограм хероин е открит при специализирана полицейска акция в района на град Съединение. Служители на „Криминална полиция” в спрели за проверка лек автомобил с пловдивска регистрация. При претърсването те са намерили наркотичното вещество. Последвало задържането на  56-годишния шофьор на автомобила и на неговата спътничка – на 47 години. 

Рекорд: Заловиха над 2 тона марихуана в тир на „Капъкуле” (СНИМКА)

След това са извършени обиски на два адреса - в Пловдив и Съединение. Там са намерени и иззети електронна везна със следи от хероин по повърхността,  2 200 лв., близо 800 бойни патрона с различен калибър, две въздушни пушки, автомат, газов пистолет и няколко мобилни телефона. 

Двамата са задържани за 72 часа.

Близо половин тон нарязан тютюн e иззет при спецакция в Добрич

Междувременно при полицейска проверка в  района на вилна зона в местността "Нежовец 1"  са полицейски служители са открили бщо 750 000 къса цигари без бандерол. Те са засекли акцизното изделие в момент на  товарене на кашони с тях от вила в лек автомобил. Кашоните били пренасяни от 35-годишна плевенчанка и 64-годишен неин съгражданин. Полицаите веднага предприели претърсване на лекия автомобил, в който установили три кашона с цигари без бандерол. Последвали процесуално-следствени действия и във вилата, откъдето са иззети още 72 такива и газово огнестрелно оръжие. Нанесената щета на държавния бюджет от невнесен акциз е в размер на около 126 750 лв. Предстоят експертизи на иззетото количество безакцизни тютюневи изделия. 

Полицаи от Бургас иззеха голямо количество контрабанден тютюн