От БСП поискаха изслушване на премиера Бойко Борисов утре в парламента

През последните дни се наслушахме и на стъкмистика, и на изкривени аргументи. Това каза зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков по време на брифинг в МРРБ.

Как се появи проблемът с винетките?

 

 

Той коментира изявления на ръководството на БСП по темата тол система, електронни винетки и квалификациите от тяхна страна.

БСП пък поискаха изслушване на премиера Бойко Борисов утре в  парламента. Причината, според социалистите, е хаосът с тол системата, който щял да причини още протести и проблеми за транспортните фирми.

От БСП твърдят, че сме платили прекалено скъпо за система, чийто възможности няма да ползваме напълно. Монтирани били излишно много рамки с камери и били назначени твърде много сужители за покритието, което ще има системата в крайна сметка.

"Един е отговорен за създаденото положение, един е подписал решенията на МС - това е министър-председателя и държим утре той да дойде на изслушване", заяви Корнелия Нинова.

"БГ ТОЛ назначи 1200 контрольори, за да гледат 20 000 километра. Само че сега работата им е за 2000 километра", добави Георги Свиленски.

„И Свиленски не ни разочарова. Отново зле подготвен, както досега по повечето теми, може би подвежда партийните си шефове, но когато се опитва да подвежда българските граждани, мисля, че е редно да отреагираме”, обясни Нанков.

8 общини искат пътища да бъдат освободени от винетки

Той подчерта, че тол системата е основният инструмент в борбата на държавата срещу сивия сектор. „Нещо, което многократно сме коментирали и което мисля, че е ясно за всички български граждани. Целта ни не е борба с дребния нарушител, а със сивия сектор в транспортния бранш“, посочи Нанков.

Нанков подчерта, че не трябва да пропускаме и факта, че електронната тол системата е интегрирана в пълнота със системите на Агенция „Митници“, НАП и системата на МВР.

Тол камерите ще подпомагат работата на МВР и Агенция „Митници“

 „Знаем, че миналата седмица беше одобрена инструкцията по отношение на съвместната работа на тези контролни и проходоизточни агенции. Така че по отношение на борбата със сивия сектор в транспортния бранш, резултатите ще бъдат реални още през настоящата година“, каза зам.-министърът.

„Години наред аз самият в професионалната си кариера се готвя за този проект. Мога да кажа спокойно, че той е венецът на моята работа и в никакъв случай не съм съгласен с думата „безхаберие”, сподели проф. Олег Асенов - член на УС на АПИ.

Не се очаква Борисов да отиде на изслушване в парламента, защото по същото време ще бъде на съвместно  заседание на българското и гръцко правителство в Александруполис.