Ученици се прибрали вчера с полет от Италия

Въведоха по спешност дистанционно обучение за 20-те деца под карантина в Пловдив. Учениците от математическата гимназия в града ще учат през облачни технологии.

Съмнения за случай на коронавирус в Русе (ВИДЕО+СНИМКИ)

Децата се прибрали вчера с полет от Италия, след като били в Сицилия на учебна практика.

„Никой от тях не е имал температура, не е проявявал симптоми на респираторно заболяване. С оглед превенция от мястото, от което пристигат са посъветвани да останат по домовете си в срок от 14 дни”, коментира д-р Милена Панайотова началник на отдел „Противоепидемичен контрол“ в РЗИ-Пловдив.

Десетки под карантина у нас заради коронавируса (ОБЗОР)

Учениците не са влизали в контакт с останалите деца от училището.

„Непрекъснато държим връзка както с родителите, така и със самите ученици. Имат предоставени контакти с Регионалната здрава инспекция, личните лекари вече са уведомени. Родителите са спокойни”, каза директорът на ОМГ – Пловдив Веселина Карапеева.

Изолираните ученици са от 10, 11 и 12 клас. Най-голямо е притеснението за зрелостниците, на които им предстои матура. За да не се отрази отсъствието им на тяхната подготовка, от днес те се обучават дистанционно.

ИЗОЛАЦИЯ В СЛИВЕН: Няколко човека са под карантина след завръщане от Китай

На електронните си пощи получават разработените  уроци по общообразователните и специалните предмети.

„Днес, аз сутринта лично изпратих задачи на учениците. Те вече работят по тях. В момента, в който някой ученик има затруднение, аз лично го набирам по телефона или той може да ме набере и мога устно да му обясня нещата”, обясни Румен Манолов, учител по Информатика и информационни технологии.

Учениците могат да бъдат и изпитвани от вкъщи, но не и да бъдат оценявани.

„Колегите ще дават заданията, ще ги получават, ще изчакат момента, в който живи и здрави децата ще се върнат, за да могат да коментират самата оценка”, добавя Карапеева.

Така, по принуда, заработи  дистанционното обучение.