Той се намира край бреговете на Панама

Пореден кораб със заразени от коронавирус търси помощ. Круизният кораб плава под холандски флаг, с повече от 1800 души на борда. Край бреговете на Панама се опитва да прехвърли здравите си пътници на друг свой кораб.

На още един круизен кораб може да има заразени с коронавирус

Четирима души починаха, а други двама са дали положителен резултат. Повече от 130 души на борда имат грипни симптоми и проблеми с дишането. Панамските власти не позволяват плавателни съдове със заразени от COVID-19 да преминават през панамския канал. А канадска двойка отправи зов за помощ от борда на круизния кораб.

Круизен кораб в Египет е евакуиран след потвърдените 45 случая на коронавирус

"Казаха ни, че четири души са починали, но не знаехме от какво точно. Казаха ни и че двама други са дали положителни резултати за вируса. Получихме тестове през 2 часа през нощта. Жена ми започна да кашля преди няколко дни, но не я изследваха, защото нямаше температура. Вероятно затова стоим изолирани, блокирани сме на този кораб", разказва Крис Джойнър, пътник на кораба от Канада.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си