Той е развил треска и белодробни проблеми на 19 март и е бил приет в болница в Токио

Популярният японски комик Кен Шимура, който беше хоспитализиран, след като се зарази с коронавирус, е починал, съобщиха световните агенции, цитирани от БТА. Седемдесетгодишният Шимура е първата японска знаменитост, жертва на смъртоносния вирус. Кончината му късно в неделя потопи масово феновете му в скръб.

Расте броят на починали от коронавирус по света

 

Кен Шимура, черпил вдъхновение от американската икона на комедията Джери Луис, е един от най-известните комици на Япония. Кариерата му започва в началото на 70-те години на миналия век. През следващите две десетилетия той налага доминацията си на родната телевизионна сцена.

Броят на починалите от COVID-19 по света надхвърли 29 000 души

 

Шимура, който според съобщения е опериран от белодробен рак през 2016 г., е развил треска и белодробни проблеми на 19 март и е приет в болница в Токио.

Заразените с коронавирус надминаха половин милион

Феновете на комика побързаха да оплачат смъртта му в социалните мрежи. Сред коментарите не липсваха и такива, изтъкващи, че загубата на обичания изпълнител трябва да послужи като събуждане за онези, които все още не взимат вируса насериозно и не осъзнават каква заплаха представлява той в действителност. 

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП