В града има четири нови случая на коронавирус

Четири от новите случаи на болни от коронавирус са в Кюстендил. Това са двама мъже на по 46 години в стабилно състояние, жена на 66 г. и млад мъж, който е без симптоми.

Заради нарастващите случаи на заболели от COVID -19 в областта прокуратурата изиска информация от местния кризисен щаб за създадената организация, както на доболничната помощ, така и на последващото лечение на пациенти. 

От държавното обвинение чакат информация за организацията на транспортирането на лица със съмнение за коронавирус. Ще се проверява осигурен ли е медицинският персонал с лични предпазни средства и изготвен ли е план за определяне на линейки и екипите в тях. От болницата в Кюстендил бяха категорични, че спазват всички правила и увеличението на случаите за областта не се дължи на грешки в лечението.

618 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас

„Разполагаме с необходимите предпазни средства, с които да обезпечим целия персонал на отделението, което се занимава с такива болни, така че да минимизираме риска от заразяване при работа с такива пациенти”, заяви д-р Александър Величков, управител на МБАЛ – Кюстендил.

Според директора на болницата тримата починали от коронавирус в Кюстендил са били в тежко състояние и е направено всичко възможно да бъдат спасени.

„Бяха в началото на самата епидемия, с много тежки пневмонии, усложнени с остра дихателна недостатъчност, развит синдром”, обясни д-р Александър Величков.

Борисов: Очакваме пика на заразата около Великден и след него (ВИДЕО)

Кметът на Кюстендил Петър Паунов защити болничното заведение, като беше категоричен, че лекарите правят и невъзможното да се справят със сложната ситуация.

„Уверявам ви, че там има 30-40 човека, които не са мигвали изобщо. Мислят и организационно, и по отношение на лечението, и по отношение на доставките. Ежедневно ние даваме отчет на прокуратурата за всички наши извършени действия”, заяви Петър Паунов.

От прокуратурата ще са готови с резултатите от проверката си до Великден.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП