От NOVA продължаваме да ви показваме хората, организациите и фирмите, които отвориха сърцата си

Даренията в борбата срещу COVID-19 продължават да растат. А ние от NOVA продължаваме да ви показваме хората, организациите и фирмите, които отвориха сърцата си в един от най-трудните моменти за страната ни.

Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители в България (ARPharM) и членуващите в нея компании обединиха усилия в помощ на българската здравна система. Оказаната подкрепа до този момент е в размер на малко над 1 000 000 лв.

Расте броят на дарителите в борбата с COVID-19

Бизнесменът Ивайло Пандов дари 160 000 лева на ВМА. С тях ще бъдат закупени респиратори и ехограф.

Депутатът Делян Пеевски е превел още над 130 000 лева - този път за болницата в Кърджали. 50 000 от тях са за лекарите на първа линия, а останалите - за респиратори, защитно облекло и тестове.

Неправителствената организация Лайънс клуб „София-Витоша” предостави на софийските градски болници над 102 000 лева за закупуването на апарати и лични предпазни средства.

NEPI Rockcastle Group дари 50 000 лв. на фонд „Обединени срещу COVID-19”.

Най-голямата верига частни лечебни заведения в страната, част от групата на „Булфарма”, и сайтът „Правен свят” стартират кампания за изследване на всички български магистрати и съдебни служители за COVID-19.

В многопрофилната болница „Д-р Атанас Дафовски“ в Кърджали в момента се лекуват петима  пациенти с коронавирус. Първият оздравял бе изписан по-рано днес.

Даренията за борбата с коронавируса не спират

През цялото време лечебното заведение са радва на редица дарения в подкрепа на борбата с COVID-19. Събраната сума вече е над 200 000 лв.

„Бих искал да подчертая дарението на народния представител Делян Пеевски, което се изразява в закупени и доставени респиратори. Не бих искал да подмина Община Кърджали, Община Крумовград, които са направили големи дарения, както и Нешо Миранов от град Бяла Слатина”, заяви проф. д-р Тодор Черкезов, директор на „МБАЛ д-р Ат. Дафовски”. 

Той няма да забрави никога и жеста на две деца от СУ „Отец Паисий“, които заделили средства от скромните си спестявания.

Даренията за болниците стават все повече

„Първокласникът Петър Стойчев е дарил на болницата своите лични спестявания от 85 лева. А 14-годишната Бесте Бербер - 100 лева от стипендията си”, заяви още проф. д-р Черкезов.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП